Varkensstoofpotje met aubergine

4 80 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr varkensstoofvlees
  • 2 aubergines
  • 2 el bruine suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 5 cl pastis
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • chilivlokken
  • 5 cm verse gember
  • 1 bosje koriander
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen, enkel het sap
  • zonnebloemolie
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Spoel de aubergines, dep droog en snij in grote stukken.
  2. Pluk de blaadjes van de koriander en hou de steeltjes bij.
  3. Schil de gember en snij in heel flinterdunne plakjes.
  4. Verwarm een scheutje olie en een soeplepel solo in een gietijzeren kookpot en bak hierin de vleesblokjes goudbruin, kruid met pezo.
  5. Haal uit de pot en bak in dezelfde pot de auberginestukken, voeg eventueel nog wat solo of olie toe.
  6. Doe het vlees bij de aubergines en bestrooi het geheel met de suiker.
  7. Laat lichtjes karamelliseren en blus met de pastis.
  8. Voeg er de uisnippers, de gemberplakjes, de koriandersteeltjes, de vissaus en het kaneelstokje bij, kruid naar eigen smaak met chilivlokken.
  9. Overgiet het geheel met water zodat 1/3 van het vlees onderstaat.
  10. Zet een deksel op de pot en laat op een matig vuur gaar stoven.
  11. Breng net voor het serveren op smaak met limoensap en eventueel nog wat chilivlokken.
  12. Bestrooi met de korianderblaadjes en dien op met rijst.
  13. Tip: De chilivlokken kan je ook vervangen door een rood pepertje.
Victor S.