Varkenssnede met stoemp van knolselder en prei

0 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 varkenssneden
  • 400 gr prei, gesneden
  • 400 gr knolselder, blokjes
  • 800 gr aardappelen
  • 3 el boter
  • 1 eierdooier
  • 100 ml melk
  • 220 ml champignonsaus
  • peterselie
  • nootmuskaat
  • zout en zwarte peper
  1. Schil de aardappelen en snij in kleine stukken. Kook ze ongeveer 20 minuten gaar in licht gezouten water. Voeg na 10 minuten de knolselder toe.
  2. Smelt ondertussen 2 eetlepels boter in een kookpot en stoof de prei met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de varkenssneden 4 minuten aan elke kant met peper en zout.
  4. Verwarm de champignonsaus in een steelpan op een matig vuur.
  5. Giet de aardappelen en knolselder af en stamp fijn. Voeg de melk en de eierdooier toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de gestoofde prei en de peterselie toe en meng.
Mystica
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht