Varkensrollade met rucola en prosciutto

217 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 700 g varkensfilet aan 1 stuk
  • 10 sneetjes prosciutto
  • 100 g rucola
  • 80 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 bosje lente-ui
  • peper en zout
  • 2 el Solo
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de lente-uitjes schoon (laat ze heel).
  2. Snijd de varkensfilet horizontaal in de breedte in, maar net niet helemaal door. Vouw de filet open tot 1 grote, rechte lap.
  3. Leg de sneetjes prosciutto dakpansgewijs op een proper werkvlak tot je dezelfde breedte als de lap varkensfilet bekomt.
  4. Verdeel de rucola en zongedroogde tomaatjes over de filet en kruid met peper en zout. Rol de filet strak op en leg de rol op de prosciutto. Rol de prosciutto om het vlees en bind alles vast met keukentouw. Kruid de buitenkant nog met peper en zout.
  5. Smelt een eetlepel Solo in een grote pan. Bak het vlees rondom aan gedurende 5 minuten. Plaats de rollade dan 25 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er de laatste 15 minuten de lente-ui bij en verdeel er nog enkele vlokjes Solo over.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht