varkensrollade met cantharellen

4 35 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr varkenshaasje
  • 300 gr cantharellen en 300 gr jonge bladspinazie
  • 1 bol mozarella van ong 125 gr
  • 1 dl room
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 dl sherry
  • 50 gr pistachenoten
  • 1 eetl rozemarijn
  1. verwarm de oven voor op 180°
  2. blancheer de spinazie heel even in kokend water
  3. laat schrikken en laat uitlekken
  4. bak de cantharellen in wat boter goudbruin
  5. kruid met de rozemarijn en wat peper en zout
  6. hak de pistachenoten fijn en rooster effe in de pan
  7. snij de mozarelle in reepjes
  8. meng de spinazie(hou klein beetje over voor bij de puree) met de cantarellen en de mozzarella en de pistaches
  9. snij het varkenshaasje open
  10. schep er wat van het mengsel in, vouw dicht en rol op en bind
  11. leg in beboterde ovenschaal en zet 15 min in de oven
  12. haal het vlees uit de oven en dek 10 min af met aluminiumfolie
  13. blus ondertussen de pan of schotel met de sherry en de kalfsfond en laat inkoken tot de helft
  14. voeg de room toe en kruid naar smaak af
  15. snij de rollade in schijfjes en serveer met een puree waar je de rest van de spinazie bijdoet
  16. lekker!!!!!!!!!!!
hildeke3105