Varkensreepjes met roomsaus

15 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 dl room
  • 75 gr boter
  • 600 gr spiering
  • 100 gr wortelen
  • 200 gr erwtjes
  • 3 stuks tomaten
  • 2 teentjes knooflook
  • 1 Theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels Kerrie poeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  1. 1 - Schil de wortelen, snij ze in schijfjes en kook ze 1 min voor in licht gezouten water. Spoel ze onder koud water
  2. 2 - Snij het vlees in reepjes en bestrooi ze met zout en de heft van het kerrie-en kurkumapoeder en van de cayennepeper
  3. 3 - Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaat in stukjes
  4. 4 - Verhit de boter in een braadpan, voeg de geplette knooflookteentje toe en roerbak het vlees gedurende 3 min
  5. 5 - Voeg de erwtjes en de worteltjes toe,smen met de room en de rest van e kruiden
  6. 6 - Laat alles met het deksel op de pan nog 10 min stoven
Linda D''Haese