Varkensreepjes met pikante saus

6 80 5 5
Aantal personen:
  • 800 gr varkensreepjes
  • 1 st ui
  • 3 st wortelen
  • 1 st paprika
  • 1 st courgette
  • 200 gr erwten
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400gr)
  • 1 pot pikante saus (400 gr) vb Suzi-Wan
  • kruiden: peper, zout, paprika
  • 2 kl sambal oelek
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg aardappelen
  • 1 doosje room (200 ml)
  1. Kruid de varkensreepjes en bak enkele minuten in een el olijfolie. Doe daarna de reepjes in een andere kom.
  2. Snij de ui en courgette in blokjes, de wortelen in schijfjes en de paprika in reepjes.
  3. Bak de ui in 1 el olijfolie. Voeg wortelen en paprika toe en bak enkele minuten.
  4. Voeg courgette, erwten, tomatenblokjes en pikante suas toe en laat nog enkele minuten stoven.
  5. Voeg de varkensreepjes terug toe aan de groenten en laat nog even samen garen.
  6. Kruid bij met sambal oelek, peper, zout en paprikapoeder.
  7. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
  8. Verwarm de oven op 200°.
  9. Doe het groentenmengsel in een vuurvaste schotel. Schik hierover de aardappelblokjes.
  10. Overgiet met room.
  11. Zet in de oven op 200° gedurende 30 min. Daarna nog gedurende 20 min op 160°.Smakelijk!
sjoeke66