Varkensreepjes met mosterdroom

14 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 4 varkensschnitzels
  • 4 middelgrote uien
  • 1 el bloem
  • 3-4 el olie
  • 1/2 tl gedroogde provençaalse kruiden
  • 150 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 1 el boter
  • 2-3 el mosterd
  • 3-4 takjes peterselie
  1. - schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in flinke stukken, kook de aardappelen ca 20 min in water met zout
  2. - snijd de schnitzels in reepjes, pel de uien, snijd ze in ringen en bestuif ze met bloem
  3. - verhit 1-2 el olie in een grote pan, braad het vlees per portie aan, breng het vlees op smaak met zout en peper en neem het uit de pan
  4. - verhit 2 el olie in het braadvet, bak de uien goudbruin, neem 1/4 van de ui uit de pan
  5. - voeg het vlees en de provençaalse kruiden toe aan de overige uien
  6. - voeg 375 ml water en de slagroom toe, breng het geheel aan de kook en laat het ca 5 min zachtjes doorkoken
  7. - verhit de boter en de melk, giet de aardappelen af en pureer ze, roer de melk (met de boter) erdoorheen
  8. - breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  9. - roer de mosterd door de saus, breng de saus op smaak met zout en peper
  10. - hak de peterselie fijn, garneer het geheel met de achtergehouden uiringen en de peterselie
  11. Serveer met broccoli.
Lydievr