varkensreepjes met kikkererwten en gember

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram varkensreepjes
  • 100 gram erwtjes
  • 2 appelen
  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • 4 el gelevruchtenconfituur Materne
  • 400 gram kikkererwten
  • 165 ml kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • 1 koffielepel kerrie
  • peper en zout
  1. schil de appelen en snij in blokjes. Rasp de gember. Snipper de ui fijn en laat de kikkererwten uitlekken
  2. verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg beetje bij beetje de varkensreepjes toe en laat 5 à 6 minuten bakken. Strooi er de geraspte gember over.
  3. Voeg de erwtjes en de appelblokjes toe. Giet er de kokosmelk over. Laat zachtjes garen gedurende 2 minuten
  4. roer er de kikkererwten en de confituur door en laat alles goed opwarmen. Kruid met kerrie, peper en zout.
  5. Dien op met rijst en naanbrood
NelekeP
Meer inspiratie

IndischVleesHoofdgerecht