varkensreepjes en peultjes in piccalillysaus

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 800 gram varkenssneden
  • 500 gram peultjes
  • 50 gram gemengde sla
  • 600 gram vastkokende aardappelen (nicola)
  • 2 deciliter lichte room
  • 5 eetlepel pickles
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  1. Voorbereiding Ontdooitijd + 10 min. - Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ± 2 cm. - Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien. Bereiding (20 min.) Verhit de wok en verhit er de olijfolie in. Roerbak de aardappelblokjes gedurende 5 min. Snij ondertussen de varkenssneden in reepjes van 1 cm breed. Voeg ze toe aan de aardappelen en laat samen 10 min. garen. Kruid met peper en zout. Voeg de (diepgevroren) peultjes toe en roerbak nog 2 à 3 min. (voor verse peultjes, ? 2 min. extra). Roer de pickles en de room onder het mengsel en laat even inkoken. Kruid bij naar smaak met peper en zout.
  2. U kan de varkenssneden ook vervangen door kip of, voor visliefhebbers, door kabeljauw. Verkort voor vis wel de baktijd.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht