Varkenspoot met sjalotvinaigrette

9 180 3 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 2 varkenspoten in tweeën gesneden, ½ selderij, 1 prei, 1 wortel, 1 ui, tijm en laurier, 2 sjalotten, 3 eetlepels gehakte peterselie, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels water, 12 eetlepels olie, 4 eetlepels broodkruim, 1 gehakt teentje knoflook.
  3. Bereiding:
  4. Kook de varkenspoten gaar in een bouillon met de selder, de prei, de wortel, de ui, de tijm en de laurier. Hak de sjalotten en maak een vinaigrette met de mosterd, een eetlepel peterselie, de azijn, het water en de olie. Mix het broodkruim met de rest van de peterselie en de knoflook.
  5. Haal de gare varkenspoten uit de bouillon en laat uitlekken. Bestrooi de varkenspoten met het broodkruim en gril ze. Serveer met bruin brood en margarine of boter.
Theoke_1