Varkensoester met rode wijn .honing en rozemarijn

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 grote tak rozemarijn alleen de naaldjes
  • 2 el honing
  • 2 glazen stevige rode wijn
  • maizena
  • chilipeper uit de molen
  • 3 el olie
  • 4 varkensoesters van ca 100 gram
  1. Zet de gesnipperde sjalot met de rozemarijn en de rode wijn op een laag vuurtje en laat zachtjes inkoken.
  2. Voeg de honing toe en laat weer iets inkoken.
  3. bestrooi de varkensoester met zout en chilipeper en bak ze ca aan beide zijden lichtbruin. Laat ze ca 5 minuten garen en houd ze warm..
  4. Zeef de rode wijnsaus en bind ze met wat maizena. Voeg de olie toe en roer tot een mooie gladde saus.
  5. Proef en voeg zo nodig nog wat zout en honing toe.
  6. Serveer met groene groenten en puree.
Love to Cook