Varkensmignonette met savooistamppot

332 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 varkensmignonettes
  • 600 g savooikool
  • 600 g aardappelen
  • 150 g spekblokjes
  • peper en zout
  • 1 snuf gemalen muskaatnoot
  • 4 el Solo
  • melk
  • 0.5 blokje rundsbouillon, opgelost in 3 dl water
  1. Verwijder lelijk blad van de savooikool en snijd de rest in fijne repen. Spoel ze schoon en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  2. Bak de spekblokjes in een eetlepel Solo goudbruin. Voeg de gesneden en uitgelekte savooirepen met een extra lepel Solo toe. Stoof afgedekt op een zacht vuurtje tot de savooi zacht is. Kruid met peper en een beetje zout.
  3. Pureer de aardappelen, voeg 1 el Solo en een flinke scheut melk toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de gestoofde savooi met de puree.
  4. Bak de mignonettes in 1 el Solo langs beide kanten in enkele minuten goudbruin (niet te lang anders wordt het vlees taai). Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie. Schenk de bouillon in de pan, breng op hoog vuur aan de kook en roer het aanbaksel uit de pan los. Voeg enkele vlokjes Solo toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Serveer de savooistamppot met de mignonettes en de saus.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht