Varkensmignon Blackwell

8 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 mignonetten, elk ongeveer 160 gr
  • 20 verse zilveruitjes
  • 1/4 komkommer
  • 1/8 bloemkool
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 dl room
  • solo, bakken en braden
  • 2 el pickles
  • 1 el vers gehakte platte peterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Dompel de zilveruitjes enkele seconden in kokend water en pel ze.
  2. Kook ze vervolgens ca 2 minuten in lichtgezouten water.
  3. Was, halveer en ontpit het stukje komkommer en snijd elke helft in halve maantjes van ca 1.5 cm dik. Blancheer deze kort in lichtgezouten water.
  4. Was de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes, kook deze beetgaar in lichtgezouten water.
  5. Bak de mignonetten goudbruin in wat solo, kruid met pezo.
  6. Neem de varkensmootjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  7. Giet het vet uit de pan en deglaceer de braadresten met de witte wijn en de bouillon, laat goed inkoken en voeg er vervolgens de room bij.
  8. Laat opnieuw inkoken tot de saus mooi gebonden is en neem de pan van het vuur.
  9. Roer er vervolgens de pickels onder en spatel er tenslotte de komkommer, de zilveruitjes en de bloemkoolroosjes onder, kruid eventueel bij met pezo.
  10. Leg de mignonetten op 4 warme borden, nappeer met de saus, strooi er wat peterselie over
  11. Serveer dit gerecht met aardappelkroketten of frietjes.
Victor S.