Varkenslever met uien en appel met honing

9 45 3 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 12 aardappeltjes
  3. 2 appelen
  4. 1 el vloeibare honing
  5. 4 stukken varkenslever van ca 150 gr elk
  6. 2 el bloem
  7. boter
  8. 1 ui
  9. 1 koffielepel gehakte peterselie
  10. peper
  11. zout
  12. Bereiding:
  13. Schil de aardappeltjes, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water. Schil de appelen, halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg ze met de bolle kant naar boven en maak met een scherp mesje evenwijdige inkervingen. Bestrijk de appelen vervolgens met de honing en plaats ze ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 øC tot ze mooi karameliseren . Kruid de lever met peper en zout en wentel de stukken in de bloem
  14. Smelt een nootje boter en bak de stukken lever aan beide zijden, in ca 10 minuten gaar
  15. Bak de aardappeltjes goudbruin in boter . Pel de ui en snijd hem in dunne ringen
  16. Schep de lever uit de braadpan en fruit er de uiringen in. Leg de lever in het midden van 4 borden en schep er de uiringen op. Deglaceer de pan met 2 el water en schep wat saus op de lever. Schik een half appeltje en 3 aardappeltjes rond de lever en bestrooi met de peterselie .
Theoke_1