Varkenslapjes met tomaten en olijven

274 50 Lage moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 1 laurierblad
  • 1 dl witte wijn
  • 50 g Solo
  • 1 blik kant en klare tomatensaus
  • 600 g varkenslapjes
  • 4 teentjes look
  • paprika
  • 1 ui
  • Solo frituur olie
  • 100 g olijven (ontpit)
  • zout
  • 3 aardappelen
  1. Pel en snij de aardappelen in zeer fijne plakjes en bak ze in de hete Solo Frituurvet krokant.
  2. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met zout.
  3. Pers de look in de wijn en voeg er de ui, het laurierblad en het paprikapoeder aan toe.
  4. Laat het vlees hierin minstens 15 minuten marineren.
  5. Bak het vlees in de Solo aan alle kanten aan.
  6. Giet er de marinade, de tomatensaus en de olijven bij.
  7. Laat op een zacht vuur 3 minuten garen.
  8. Schik het vlees op de borden, lepel er de saus bij en werk af met de chips.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht