Varkenslapjes met ricotta

27 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 varkenslapjes
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 1 potje ricotta
  • 1 soeplepel gedroogde oregano
  • 1 soeplepel gedroogde basilicum
  • peper&zout
  • vloeibare solo
  1. Meng de ricotta met de oregano, basilicum en peper&zout. Beleg de varkenslapjes met de rauwe ham en bestrijk telkens met 1/4 van het ricottamengsel. Rol voorzichtig op en zet vast met een cocktailprikker of met een stukje keukentouw. Kruiden met peper&zout. Vet een ovenschaal in met vloeibare solo, leg hierin de opgerolde lapjes en zet +/- 20 min in een voorverwarmde oven van 180°.
  2. Serveer met frietjes of gebakken aardappelen.
  3. PS: Indien verse oregano en basilicum, van elk 2 soeplepels fijngehakt.
Victor S.