Varkenslapje met Oud-Brugge

379 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Solo
  • 600 g varkenslapjes
  • 4 eetlepels appelsiroop
  • 4 cocktailprikkers
  • zout
  • 1 appel geschild en in 4 stukken gesneden
  • 4 eetlepels Paneermeel
  • peper
  • muskaatnoot
  • 4 sneetjes oud-brugge kaas
  • 1 bosje veldsla
  • 1 eiwit (licht opgeklopt)
  • 400 g aardappel (nieuwe a
  1. Leg op elk varkenslapje een sneetje Oud-Brugge kaas en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Leg hierop een appelkwartje en rol het vlees op.
  3. Maak de rolletjes vast door er een cocktailprikker door te steken.
  4. Dompel de rolletjes in het opgeklopt eiwit en rol ze vervolgens door het paneermeel.
  5. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water.
  6. Bak de rolletjes goed bruin in de Solo en haal ze uit de pan.
  7. Los in dezelfde pan de appelsiroop op in de braadjus en voeg indien nodig nog een eetlepel water toe.
  8. Schik de gebakken rolletjes op een schotel, garneer met veldsla en schik er de aardappelen rond.
  9. Giet ten slotte een beetje saus langs de rolletjes.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht