Varkenskroontje met mosterdkorst en savooi

4 60 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg varkenskroon
  • 1/2 st savooi
  • 200 g boter
  • 100 g paneermeel
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1/2 bussel peterselie
  • 600 g aardappelen
  • pickles
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  1. Verwarm de oven voor op 170°c. Kleur de varkenskroon op het vuur met een klontje boter en kruid met peper en zout.
  2. Leg in een braadslede en schuif in de oven. Bak gedurende 30 min.
  3. Hak de peterselie en meng met 50 g boter, het paneermeel en de mosterd.
  4. Bestrijk hiermee de varkenskroon en bak nog 20 minuten.
  5. Snijd ondertussen de savooi in reepjes en blancheer deze in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water.
  6. Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water, giet af.
  7. Haal het vlees uit de oven en bedek het met aluminiumfolie, laat even rusten.
  8. Stoof de savooi in een beetje boter en kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  9. Snijd het vlees en serveer met de koolaardappeltjes en pickles.
wgeerts