Varkenskotelet met rapenstoemp

9 45 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 4 varkenskoteletten
  • 1 bos rapen
  • 3 takjes afgeriste tijm
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  1. Schil de aardappelen en rapen en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm. Kook de aardappelen en rapen samen gaar in lichtgezouten water. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht. Doe dit weer bij de groenten, samen met de room en tijm. Plet tot een ruwe stoemp en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Bak de koteletten in boter op een vrij hoog vuur. Kruid de koteletten met peper en zout en haal ze uit de pan wanneer ze net gaar zijn. Serveer met de stoemp en de bakjus van het vlees.
  3. Tip
  4. Wie het wat pittiger wil, kan een scheut azijn bij de stoemp doen. Azijn en rapen gaan zeer goed samen.
Sambaatje