Varkenskotelet met gegrilde courgettes, pittige salade van linzen en wortelen

94 0 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 mooie biologische varkenskoteletten
  • 3 kleine biocourgettes
  • 3 wortelen
  • 100 g linzen (eventueel berglinzen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 3 lente-uitjes
  • 4 takjes verse tijm + 3 takjes tijm waarvan je de blaadjes afritst
  • 1 laurierblad
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el organic ‘meat rub’
  • 6 el olijfolie
  • 1 el xeresazijn
  1. Wrijf de varkenskoteletten in met de ‘meat rub’ en zet koel weg.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes van 1/2 cm.
  3. Spoel de linzen en laat ze een uurtje weken.
  4. Spoel de linzen opnieuw en meng ze met de groentebouillon, gepelde knoflook, ontpitte peper, laurierblad en takjes tijm. Breng aan de kook en voeg na 10 minuten koken de worteltjes toe. Laat in 20 minuten zachtjes garen. Zet het vuur uit.
  5. Snijd de courgette over de lengte in plakken van 2 mm dik. Besprenkel met wat olijfolie en leg op de grill. Rooster aan beide zijden. Bestrooi met peper en zout en met tijmblaadjes. Schep om en houd apart.
  6. Breng de linzen op smaak met peper en zout, voeg olijfolie en xeresazijn toe en schep er de gesnipperde lente-uitjes onder.
  7. Grill de koteletten op de barbecue of een hete grill. Laat ze onder folie nog 3 tot 4 minuten rusten.
  8. Serveer de koteletten met de lauwe linzensalade en de gegrilde courgette.
Solo