Varkenskotelet ‘charcutière’

528 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 varkenskoteletten
  • 2 sjalotten
  • 1/2 el bloem
  • 1 el rode wijnazijn
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 10 cl kalfsfond
  • 1 klontje suiker
  • 1 el mosterd
  • 16 augurkjes in ’t zuur
  • 2 klontjes Solo
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zeezout
  1. Peper en zout de koteletten in. Laat een braadpan warm worden op het vuur. Giet er de olijfolie in. Voeg een klontje Solo toe wanneer de olie begint te dampen. Bak de koteletten mooi bruin op middelhoog vuur gedurende 7 minuten langs elke zijde. Overgiet het vlees tijdens het bakken zeer regelmatig met het braadvocht.
  2. Schep de koteletten uit de pan en houd ze apart in een lauwe oven of omwikkeld met alumiumfolie.
  3. Giet het braardvet weg uit de pan. Zet de pan opnieuw op het vuur en laat er een nieuw klontje Solo in uitsmelten.
  4. Doe de fijngehakte sjalotten in de pan. Laat 5 minuten zacht bakken tot de sjalot mooi doorschijnend is geworden.
  5. Strooi de bloem uit over de sjalot. Laat nog 2 minuten bakken.
  6. Giet de witte wijn en de wijnazijn de pot in. Laat al roerend aan de kook komen. De saus mag dan zacht pruttelend tot op de helft inkoken.
  7. Giet de kalfsfond bij de saus. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree en de suiker toe. Breng al roerend aan de kook. Laat een minuut doorkoken.
  8. Haal de pan van het vuur. Voeg de mosterd en de in schijfjes gesneden augurkjes toe. Giet de saus over de koteletten en serveer.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht