Varkenshaasjes met brie, honing en katenspek

10 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 varkenshaasjes van ca 150 gram
  • vloeibare honing
  • 1 stuk brie in plakjes
  • 12 dunne plakjes katenspek
  • olie en klontje boter
  • peper en zout uit de molen
  1. Snij de haasjes open , maar niet helemaal door en beleg één kant met plakjes brie. Klap het haasje dicht en bestrooi de haasjes met peper en zout uit de molen.
  2. Leg 4 stukjes alu folie op het werkblad en leg er 3 plakjes katenspek op en zorg ervoor, dat de katenspeklapjes zich overlappen.
  3. Vlij de haasjes op het katenspek bedruppel de baasjes met vloeibare honing en rol ze strak op.
  4. Draai het alu folie er strak omheen en leg een uurtje in de koelkast.
  5. Haal de haasjes uit het folie en laat ze op kamertemperatuur komen.
  6. Klontje boter en olie in de koekenpan en bak de haasjes rondom bruin.
  7. Ondertussen stel je de oven in op 130 graden.
  8. Leg de bruine haasjes in een ovenschaal en bedruppel ze met vloeibare honing. Bak ze 20 min in de oven. Bedruppel ze nogmaals na 10 minuten baktijd.
  9. Serveer de haasjes in zijn geheel met nog wat honing erop gedruppeld.
  10. Hier passen alle groenten bij.
  11. Ik serveerde ze gisteren met de aardappeltjes boulangère en een salade.
Love to Cook
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerecht