Video afspelen

Varkenshaasje met witloof en kroketjes

125 25 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 sjalot
  • 400 g varkenshaas
  • 25 g Solo margarine
  • 100 ml blond bier
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 100 g rauwe ham (bijv. Gandaham)
  • 12 diepvries aardappelkroketten
  • 100 ml room
  • Extra nodig: friteuse met Solo frituurolie
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Snipper de sjalot. Kruid de varkenshaas met peper en zout. Verhit 15 g van de Solo margarine in een koekenpan en fruit de sjalot aan. Leg het vlees erbij en braad het rondom bruin aan.
  3. Doe 10 g Solo margarine in een ovenschaal. Leg de varkenshaas erbij en laat het vlees 20 minuten in de voorverwarmde oven garen.
  4. Halveer de witloof in de lengte en laat ze garen in de pan waar je de varkenshaas in gebakken hebt. Zo vermeng je de smaken van het vlees en het witloof. Neem de witloof uit de pan. Voeg de Solo vloeibaar toe. Verwarm de friteuse voor.
  5. Neem de varkenshaas uit de oven en uit de ovenschotel. Doe het braadvocht van de varkenshaas in de koekenpan en breng alles aan de kook. Blus het af met het bier en de room. Laat de saus 5 minuten inkoken. Snijd ¾ van de ham in snippers en voeg ze aan de saus toe. Doe dit niet te vroeg anders smaakt de saus te zout.
  6. Bak de kroketten in de frituurolie tot ze mooi goudbruin zijn. Verdeel de witloof, de kroketten en de in plakjes gesneden varkenshaas over de borden. Werk af met een beetje saus en de rest van de ham.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht