Varkenshaasje met tomatensaus

12 50 3 5
Aantal personen:
  • 350 g varkenshaasje
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 300 g paddenstoelen
  • 1½ dl tomantensap
  • 1/2 dl witte balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 1 kl mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  1. Laat het varkenshaasje een kwartiertje bakken in boter.
  2. Draai het halfweg om.
  3. Bestrooi het met zout, peper en wat paprika.
  4. Snij de ui in halve ringen en doe ze bij het varkenshaasje en laat zachtjes bakken.
  5. Pers er de knoflook in uit.
  6. Roer tomatensap, honing, azijn, mosterd, zout en paprika erdoor.
  7. Laat het geheel ongeveer 15 min. zachtjes inkoken.
  8. Vergeet niet af en toe even te roeren.
  9. Bak ondertussen de paddenstoelen en spijs ze met peper en zout.
  10. Snij het varkenshaasje schuin in gelijke schijven.
  11. Schep paddenstoelen met saus op het bord en schik de schijven vlees dakpansgewijs op de champignons.
  12. Garneer met enkele takjes basilicum.
  13. Eet smakelijk.
Roland2303