Varkenshaasje met sinaasappelsaus

429 40 1 5
Aantal personen:
  • 4 Varkenshaasjes
  • 4 perssinaasappels
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 dl kippebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels maizena
  • Solo vloeibaar
  • peper en zout
  1. Kruid de varkensfilet met zout en peper. Smelt hierna de Solo in een pan en bak de varkenshaasjes aan beide kanten goed bruin.
  2. Voeg de wijn toe en laat het zachtjes sudderen.
  3. Voeg dan de kippenbouillon en de geperste teentjes knoflook toe
  4. Rasp de schil van 3 sinaasappels in de pan.
  5. Pers de geraspte sinaasappels uit boven een kom en voeg de maïzena toe aan het sap. Goed mengen.
  6. Voeg dit mengsel toe aan het vlees en laat het geheel sudderen tot de saus gebonden is.
  7. Snijd de vierdesinaasappel in mooie partjes.
  8. Serveer de varkenshaasje op een voorverwarmde schaal en giet het sausje erover.
  9. Garneer met de sinaasappelpartjes.
eviecosyns