varkenshaasje met mozzarella

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 800 gram varkenshaasje
  • 500 gram champignons
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 300 gram mozzarella in plakjes
  • gram gesnipperde peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • margarine of boter
  • peper en zout
  1. verdeel het varkenshaasje in 4 gelijke stukken. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom aan tot het een mooi korstje krijgt. Kruid met peper en zout , hou apart
  2. borstel de champignons droog schoon en snij ze in plakjes. Snipper de ui en fruit deze glazig. Doe er de champignons bij en bak ze kort mee. Pers er vervolgens de knoflook bij en laat bakken tot alle vocht verdampt is
  3. beboter een ovenschaal en verdeel er de champignons over. Leg er de haasjes bij . bedek elk varkenshaasje met mozzarella. Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over. Zet 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Bestrooi met peterselie Lekker met warm stokbrood, gekookte aardappeltjes of pasta
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht