Varkenshaasje met mosterdsaus

59 45 4 5
Aantal personen:
  • 2 Varkenshaasjes
  • Mosterd
  • Dragon
  • Peper en zout, tijm en laurier
  • 1 scheutje water
  • 1 blokje Rundsbouillon
  • 200 ml Room
  1. - Kruid het vlees met peper en zout
  2. - Bak ze bruin in een beetje boter
  3. - leg de haasjes in een ovenschootel en laat ze 20 minuten verder garen in een oven op 170graden
  4. - Blus het aanbaksel met een beetje water (kan ook witte wijn zijn) en voeg een de bouillon toe
  5. laurier en tijm
  6. - Roer de aanbaksels los en voeg dan de room toe, laat even inkoken
  7. - Voeg na het inkoken de mosterd toe. Je kan hier zelf kiezen welke mosterd je wenst
  8. - Nu naar smaak de dragon toevoegen. Ik ben vor verse kruisen maar hier ga ik voor de gedroogde
  9. dragon.
  10. - Indien nodig kan je eventueel nog wat bijbinden met sausbinder.
  11. - Haal de varkenshaasjes uit de oven en laat nog 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie
  12. - Snijd ze in plakken van 2 a 3 cm. Geef twee plakken per persoon en doe er een beetje saus over
poepenolje