Varkenshaasje met mosterdsaus

143 40 3 5
Aantal personen:
  • 2 varkenshaasje
  • 2 cl olijfolie
  • 5 cl solo
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1/2 dl witte wijn
  • 2 varkenshaasje
  • 2 cl olijfolie
  • 5 cl solo
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 1/2 dl kippebouillon
  • 3 cl dijon mosterd
  • 1 1/2 dl room
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl peterselie
  • peper
  • zout
  1. Oven voorverwarmen op 200 °c
  2. Varkenshaasje kruiden met peper en zout.
  3. In grote braadpan olie en solo verhitten, tot het net niet begint te roken.
  4. Bruin de varkenshaas aan beide kanten, ongeveer een 10tal minuten, regelmatig draaien.
  5. Dan in oven plaatsen op een bakplaat en in oven roosteren, +- 10 à 15min tot het vlees net nog rozig is.
  6. Als het vlees in de oven staat, in de overgebleven olie/solo van de pan, de fijngesnipperde sjalot voegen tot deze wat zacht is.
  7. Voeg daar de witte wijn, bouillon en mosterd toe en laat deze even pruttelen.
  8. De bodem goed "schoon" schrapen en de room + basilicum toevoegen en nogmals even laten pruttelen tot de saus wat indikt.
  9. Peterselie doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
  10. Vlees in mooie plakjes snijden en saus overgieten.
  11. Lekker met prinsejes en pomme duchesse
RM