Varkenshaasje met madeirasaus

21 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 kleine varkenshaasje
  • 250 gr kleine champignons
  • 100 ml madeirawijn
  • 200 ml room
  • 1 klein blik tomatenpuree
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  1. Borstel de champignons schoon en snij in twee of in vieren.
  2. Bak het varkenshaasje mooi bruin en gaar in wat hete solo, kruiden met pezo.
  3. Haal het uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Bak in dezelfde pan de champignons, kruiden met pezo.
  5. Roer er de madeira door, voeg de tomatenpuree toe en 200 ml water, laat even opkoken.
  6. Roer er de room door en kruid af met pezo.
  7. Snij de varkenshaasjes in plakjes, nappeer met saus en dien op met gestoofde boontjes, aardappelpuree of kroketjes, of...
Victor S.