Varkenshaasje met jagerssaus

25 40 3 5
Aantal personen:
  • 6 kleine uien
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • 150 gram champignons
  • 1 glas rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • peper en zout
  • 1 kl curry poeder
  1. Jagerssaus:
  2. boter,6 kleine uien,50gr spekreepjes(gerookt),150g champions,1 glas rode wijn,2 eetlepels tomatenpuree,1 laurierblad,tijm,2 kruidnagels,peper en zout naar keuze,1koffielepel curry poeder
  3. Laat de fijn gesneden ui 10 min stoven,neem de ui uit de pan en laat de spekreepjes afbraden,stoof nadien de champions in de zelfde boter.
  4. neem alles uit de pan en braad daarin je varkenshaasje bruin,dan doe je de ui,champions en spekreepjes er terug bij.
  5. Voeg dan de tomaten puree en de wijn erbij,als ook de kruiden en laat gaar stoven.
  6. Nadien kan je de saus nog binden
mariohil