Varkenshaasje met een chutney van krokante appeltjes en kerrie

432 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • zeste van 1 limoen
  • sap van 1,5 limoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 0.5 koffielepel komijnpoeder
  • 750 g varkenshaasjes
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • zout en peper
  • 3 Granny Smith appelen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 0.5 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • enkele takjes koriander
  1. Meng in een kom 1 eetlepel Solo Vloeibaar met de komijn, de cayennepeper, de kaneel, het zout en de peper.
  2. Wrijf de varkenshaasjes in met deze marinade en laat enkele minuten rusten.
  3. Verwarm de andere lepel Solo Vloeibaar in een pan met een dikke bodem en braad de haasjes aan alle kanten bruin.
  4. Halveer het vuur, dek af en laat 14 minuten voortbakken.
  5. De chutney van krokante appeltjes: meng in een kom de zeste en het limoensap met de kerrie.
  6. Voeg er al roerend de blokjes appel aan toe en de gehakte koriander.
  7. Als de varkenshaasjes gebakken zijn, wikkel ze dan in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  8. Snijd de varkenshaasjes in fijne sneetjes. Schik ze op borden, omringd door de appelchutney.
  9. Werk af met koriandertakjes.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht