Varkenshaasje medaillons in groene pepersaus

18 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 grote varkenshaasjes
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 2 lepels olijfolie
  • 1 lepel boter
  • 1/4 gele-groene-rode paprika
  • 2 lepels groene peperkorrels
  • 1 ui
  • 2 lepels ketchup
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 2 dl room
  • Peper van de molen en zout
  1. Snipper ui fijn, paprika's in kleine blokjes, snij de haasjes in medaillons, wikkel het spek er rond, Bak ze bruin en gaar in de vetstof, neem uit de pan en hou warm onder allu-folie.Bak ui en paprika in de braadjus, voeg peperkorrels toe en laat wat sudderen.Blus met cognac, voeg de room toe en laat wat inkoken. Leg de madaillons op verwarmde borden en giet er de saus rond.
  2. Lekker met aardappelkroketjes, broccoli gemengd met wortelstaafjes.
Monique_14