Varkenshaasje gevuld met spinazie, honing en oesterzwammen in trappistennat

98 50 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 200 g oesterzwammen
  • 100 g mager varkensgehakt
  • 30 g Maizena expres voor bruine sauzen
  • 25 g Solo
  • 450 g bladspinazie
  • 3.5 dl trappistenbier
  • 600 g varkenshaasje
  • 1 eetlepel honing
  • versgemalen peper
  • 1 sjalot
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 takken groene selder
  1. Stoof de bladspinazie in Solo.
  2. Halveer het varkenshaasje in de lengte om op te vullen, maar niet doorsnijden.
  3. Snijd de oesterzwammen in kleine stukken en bak ze in Solo.
  4. Meng de helft van de bladspinazie met het varkensgehakt, de honing, 5 cl trappistenbier en de gebakken oesterzwammen.
  5. Kruid met de versgemalen peper.
  6. Vul het varkenshaasje met deze mengeling en bindt het dicht
  7. Kruid het vlees, laat het goed bruinen in Solo, maar niet garen.
  8. Verwarm de oven voor op 180°.
  9. Bak het vlees met de fijngehakte sjalot, wortel ui en selder verder in de oven gedurende 30 minuten.
  10. Haal het vlees uit de braadpan, ontvet de pan en bevochtig met de rest van het trappistenbier.
  11. De helft laten inkoken, passeren door een zeef en op smaak brengen.
  12. Bind de saus met de Maïizena.
  13. Snijd het vlees in medaillons, schik het op een bedje van de resterende spinazie .
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht