Varkenshaasje gevuld met roombrie

11 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 vakenshaasje 200 gr
  • `zout en peper
  • 100 gr roombrie
  • 50 gr roomboter
  • 3 teen knoflook
  • bindtouw of saté prikkers
  1. Wat hebben we hier van lopen smullen en het is niet eens zo moeilijk om een lekker stukje vlees klaar te maken, mjum! Het klinkt erg ingewikkeld, varkenshaas met roombrie, maar is bijzonder simpel.Voorbereiden:Snij de varkenshaas in over de lengte, snij ondertussen de roombrie in plakjes en leg deze in de opening van de varkenshaas. Je kan ook de slager vriendelijk vragen of hij een inkeping in het vlees wil maken, zodat je hem kan vullen.Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht), en smeer de ovenschaal in met roomboter.Schil de knoflookteentjes en pers deze met een knoflookpers. Pak een grote koekenpan en smelt hier de rest van de boter in, Bak de knoflook even licht en smeer deze uit over de varkenshaas.Strooi vervolgens naar eigen smaak de zout en peper over de varkenshaas (aan beide kanten). Maak de varkenshaas dicht met satéprikkers of bindtouw.Schroei de beide kanten van de varkenshaas dicht in de pan met boter en leg deze (nadat het mooi bruin is aan beide kanten) in de ingevette ovenschaal.Giet hier het restant vloeistof uit de pan erover heen. Bak de varkenshaas met roombrie af in de oven voor ongeveer 25-30 min.Smullen maar!Variatie tip: voeg ook een beetje pesto toe aan de brie, dit geeft ook een heerlijke smaakcombinatie!
Love to Cook