Varkenshaasje en broccoli in hoisinsaus

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 stronk broccoli
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lepels hoisinsaus
  • 2 lepels lichte sojasaus
  • 1 lepel oestersaus
  • 1 lepel sherry
  • 1 koffielepeltje sambal oelek
  • 2 lepels sesamolie
  • 1 lepel geroosterde sesamzaadjes
  1. Verdeel de broccoli in roosjes en kook die net niet gaar.
  2. Snij het varkenshaasje in reepjes en kruid met peper.
  3. Snipper de ui, plet de look.
  4. Meng in een kom de hoisinsaus, de sojasaus, de oestersaus, de sherry en de sambal (sambal volgens smaak).
  5. Verhit 1 lepel sesamolie in een wok, laat goed heet worden.
  6. Bak de reepjes varkenshaas,haal ze uit de pan en zet even apart.
  7. Verhit 2 lepel sesamolie in dezelfde wok, fruit de ui en de knoflook.
  8. Voeg de broccoliroosjes toe, schep even om. Voeg de reepjes varkensvlees terug toe en overgiet met de saus (voeg eventueel een lepel of twee water toe).
  9. Goed doorwarmen. Opdienen met Thai rijst of Basmati.
floddertje