varkenshaasje blackwell met wasabi en knapperige groenten

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 varkenshaasjes van elk ca. 130 g
  • 10 g rapen
  • 10 g knolselderij
  • 30 g broccoli
  • 60 gr bloemkool
  • 10 g gedroogde tomaten, fijngesneden
  • 25 gr fijngehakte bladselderij
  • 20 g pickles
  • 40 gr pickles voor de saus
  • 10 gr wasabi
  • 20 cl vloeibare room
  • 20 gr kalfsfond
  1. Kruid de varkenshaasjes met zout en bak ze 1 minuut aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met peper en bak nog 5 minuten in de oven op 190 ┬░C. Laat het vlees 10 minuten rusten. Warm de varkenshaasjes 5 minuten op in de oven voor u opdient.
  2. Pureer de rapen, de knolselderij, de broccoli en de bloemkool fijn. Doe de groenten in een kom en voeg de gedroogde tomaten, de gesnipperde selderij en de pickles toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed om.
  3. Doe alle ingredi├źnten voor de saus in een kookpan en breng aan de kook. Mix alles tot een gladde saus en kruid bij met zout en peper indien nodig. Klop de saus schuimig.
  4. Schik het varkenshaasje op een bord en leg er knapperige groenten op. Garneer het bord met enkele druppels wasabisaus.
  5. Variatietip
  6. Vervang de pickles door Dijon-mosterd.
NelekeP