varkenshaas met roomsaus en gekookte aardappels

180 25 2 5
Aantal personen:
  • 500 gr Varkenshaasje
  • Solo vloeibaar
  • 600 gr aardappelen
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 600 gr bloemkoolroosjes
  • 1 zakje roomsaus
  • nootmuskaat
  1. Snijd de varkenshaas in vier ongeveer gelijke stukken. Dep ze vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Verwarm de solo vloeibaar in de pan. Schroei hierin op hoog vuur de varkenshaasjes rondom dicht en lichtbruin. Zet het vuur dan lager en laat de varkenshaasjes in ongeveer 15 minuten verder gaar worden. Keer het vlees enkele malen om.
  3. Kook de aardappelen. Schep de aardappelen samen met de peterselie voorzichtig om.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes in een laag water met zout naar smaak in 5 a 7 minuten gaar.
  5. Bereid de Roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Leg de varkenshaasjes op 4 borden en schep de bloemkoolroosjes en aardappelEN ernaast. Schep naar smaak de roomsaus over de bloemkool en bestrooi dit met nootmuskaat.
Shira