Varkenshaas met mosterdroomsaus

123 60 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: Voor de varkenshaas:
  2. 800 gr varkenshaas in plakjes van 1,25 cm dik gesneden, 3 eetlepels gekruide bloem, 55 gr ongezouten roomboter, 1 ½ eetlepel plantaardige olie, 1 grote ui in dunne ringen gesneden, 225 gr kleine champignons in kleine plakjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 150 ml witte wijn, 300 ml vleesbouillon.
  3. Voor de mosterdsaus:
  4. 2 theelepels engelse mosterd, 150 ml slagroom.
  5. Bereiding: Haal de plakjes varkensvlees door de bloem die op smaak gebracht is met peper en zout. Schud het te veel aan bloem eraf. Verhit de helft van de boter en 1 eetlepel olie in een pan of wok en roerbak de ui in 6 tot 8 minuten goudbruin. Uit de pan nemen met een schuimspaan en opzij zetten. Doe de champignons in de pan en roerbak ze ca 2 minuten tot ze zacht zijn. Haal ze eruit en zet ze apart met de uien. Doe de resterende boter en olie in de pan en bak de varkenshaas 4 a 5 minuten tot ze gaar en mooi bruin zijn. Dan de uien en de champignons terug doen in de pan. Voeg tomatenpuree, wijn en vleesbouillon toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout. Klop intussen de mosterd door de room. Doe de mosterdsaus in de pan en laat nog 1 minuut koken.
Theoke_1