Varkensgebraad

37 60 4 5
Aantal personen:
  • 750 gr gebraad (varkensgebraad of hespengebraad)
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1/2 liter water
  • boter
  • mosterd
  • maizena
  • peper
  • zout
  1. - Boter laten smelten in een pot.
  2. - Gebraad aan beide kanten kruiden met peper en zout. Mosterd smeren aan één kant. Met de mosterdkant in de boter leggen.
  3. - Ongeveer 5 minuten bakken op elke kant, zodat deze goed is dichtgeschroeid. Nog een extra 2 minuten bakken.
  4. - Halve liter water toevoegen (+/- 4 à 5 cm water in de pot) en blokje vleesbouillon. Het vlees laten stoven.
  5. - Wanneer het water kookt, het vuur wat verlagen zodat het water nog wel pruttelt en deksel op de pot doen.
  6. - Vanaf dat het vlees 1/3 gekrompen is, is het klaar.
  7. - Vlees uit pot nemen en in sneetjes snijden.
  8. - Het vocht in pot aandikken met maizena.
  9. - Vleessneetjes in aangedikt vocht leggen en serveren.
Ilse E.