VARKENSGEBRAAD MET MOSTERD EN DIVERSE GROENTEN

59 60 3 5
Aantal personen:
  • 175 gr varkensgebraad
  • boontjes
  • snijboontjes
  • brocolie
  • erwtjes
  • worteltjes
  • bloemkool
  • 1 sjalotje
  • 1 glas rode wijn
  • wat demiglace
  • lepel graanmosterd
  1. Bereiding
  2. Braad het vlees in de oven en bestrijk met mosterd peper en zout.
  3. Bevochtig het vlees regelmatig met het braadvocht.
  4. De groenten reinigen en elk apart beetgaar koken en dadelijk in ijswater leggen om de kleur te behouden daar de boontjes anders grijsgroen uitslagen.
  5. Solo smelten een sjalotje stoven en de groenten opwarmen afsmaken met peper en zout
  6. voor de saus.
  7. Sjalotje stoven en rode wijn inkoken ,demiglace erbij wat laten trekken ,afsmaken door de zeef halen.
  8. Afwerken met de graanmosterd en een klontje boter voor een mooie glans te krijgen.
  9. Bediening:
  10. Men schikt het vlees op een warm bord.
  11. Napeer met de saus en leg er een twee tot drie lepels groenten bovenop.
  12. Dien op met kroketjes.
  13. Dit receptje komt van een goede vriend Gaetan 164
BOMSKE