Varkensgebraad met erwtjes en wortelen

36 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g varkensgebraad
  • 3 el mosterd
  • 6 el Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 400 g diepvries erwtjes en jonge wortelen
  • Knorr Aromat Tuinkruiden
  • 2 klontjes suiker
  • 1 pakje Knorr droge Vleesjus
  1. Warm de oven voor op 180°. Pel en snipper de ui.
  2. Smeer het vlees in met de mosterd en schik het in een ovenschotel. Giet er 2 lepels vloeibare margarine over en schuif het 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Stoof ondertussen de uisnippers in een pan met 2 eetlepels margarine. Doe er de erwtjes en wortelen bij, kruid met Aromat Tuinkruiden en de suikerklontjes en laat met een deksel op de pan verder garen gedurende 10 minuten
  4. Haal het vlees uit de ovenschaal en laat onder zilverpapier rusten.
  5. Giet het bakvet uit de ovenschotel en roer met de inhoud van het pakje Knorr droge Vleesjus en 2.5 dl water de bakresten los.
  6. Snijd het vlees in plakjes en giet het vleessap op de snijplank ook in de saus. Roer goed om.
  7. Schik het vlees op de borden. Werk ze verder af met de groenten , de saus en gekookte aardappelen.
Knorr
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht