Varkensfiletgebraad met dadels en vijgen

10 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten :
  2. 1 kg varkensfiletgebraad
  3. 80 gr gedroogde vijgen
  4. 80 gr gedroogde en ontpitte dadels
  5. 2 grote ajuinen
  6. 2 rijpe appels
  7. 4 eetlepels verse room
  8. 2 dl rode wijn
  9. Bereiding:
  10. Snij de vijgen en de dadels in plakjes. Maak met een scherp mes insnijdingen in het gebraad en stop er afwisselend de plakjes dadels en vijgen in. Kruid het vlees met peper en zout en laat het gebraad dichtschroeien in hete boter of margarine. Pel en snipper de ajuinen en voeg ze bij het gebraad. Voeg de geschilde en in partjes gesneden appels aan de glazig geworden ajuinstukjes toe. Laat de appelpartjes kleuren en overgiet ze met de wijn. Leg het deksel op de pot en laat alles ongeveer 40 minuten bakken op een laag vuurtje. Haal het vlees uit de pot. Zet even de handmixer in de saus en roer er daarna de room door. Laat even indikken. Breng op smaak met peper en zout. Dien op met rijst of met aardappelkroketten en een fris groen slaatje.
Theoke_1