Varkensfilet met schapenkaassaus

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 2 sjalotten
  • 800 gr sperziebonen
  • 400 gr varkensfilet
  • 2 kl plantaardige olie
  • peper & zout
  • 250 ml magere melk
  • 200 ml groentebouillon
  • 180 gr ongekookte farfalle
  • 100 gr schapenkaas
  • 100 gr verse light kruidenkaas (type philadelphia light)
  • 3 el room (tot 8% v.g.)
  1. Snipper de sjalot. Was de sperziebonen en snij ze in stukjes. Dep de varkensfilet drook en snij in plakjes.
  2. Verhit olie in een pan bak de varkensfilet bruin breng op smaak met peper & zout. Neem het vlees uit de pan.
  3. Bak de sperziebonen en sjalot in het braadvocht blus met de melk en bouillon, laat alles 10 min garen.
  4. Kook de farfalle zoals aangegeven op de verpakking in lichtgezouten water.
  5. Voeg de schapenkaas met verse kruidenkaas toe aan de sperziebonen en laat nog 5 min garen.
  6. Voeg het vlees toe en verwarm kort mee. Breng op smaak met peper & zout.
  7. Giet de farfalle af en schep door de saus. Serveer het vlees met de schapenkaassaus
Sandra.