Varkenscurry op Indische wijze

1 70 0 5
Aantal personen:
  • 700 g varkensfilet
  • sap van 1 citroen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 kl loopoeder
  • arachideolie
  • 1 blik gepelde tomaten 400ml
  • 1 el sterke mosterd
  • 2 el currypoeder
  • 200 ml water
  • 3 el room of kokosmelk
  • zout en peper
  1. Bak in een pan met de arachideolie de in blokjes gesneden varkensfilet aan, samen met de gesnipperde ui.
  2. Voeg er het currypoeder aan toe, de in stukjes gesneden gepelde tomaten en straffe mosterd. Meng het geheel.
  3. Doe er het water bij, de room en de look. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak. Laat gedurende 30 à 40 minuten garen op een laag vuurtje.
  4. Voeg het citroensap toe.
  5. Controleer of het vlees gaar is en voldoende gekruid. Dien op met aardappelen of rijst.
stey