Varkens medaillons op Mediterrane groenten

2 35 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr haas medaillons
  • 1 ui gesneden
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1/2 kleine aubergine in stukken
  • 1 kleine courgette
  • 1 teen knoflook klein gehakt
  • 1 tl verse rozemarijn klein gehakt
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  • 200 gr cherry tomaatjes gehalveerd
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak alle groenten schoon en snij alles in even grote hapklare stukken.
  2. Doe alle groenten met 1 el olie in een kom en meng alles door elkaar tezamen met de knoflook, rozemarijn, peper en zout.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de groente op en bak alles gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Verhit de andere el olie in een koekenpan en braad de medaillons op hoog vuur met een beetje zout en peper aan beide kanten bruin.
  5. Leg ze dan op de groenten in de oven en bak alles nog 10 minuten.
  6. Serveer met wat gekookte krieltjes, rijst , pasta of een stevige snee bruin brood, dat even in de oven gewarmd is 217 kcal.
  7. Ik serveerde er parelcouscous bij.
Love to Cook
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerechtLente