Vanillemascarpone met siroop van peren en een frisse toets van munt

122 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:

Crumble van zandkoekjes

  • 200 g Solo Vloeibaar
  • 400 g bloem
  • 130 g bloemsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eidooier
  • snuifje zout

Mascarpone

  • 100 g bloemsuiker
  • 10 kruidnagels
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 500 g mascarpone
  • 4 takjes munt
  • 4 doyenneperen
  • 250 g suiker
  • 5 vanillestokjes
  • 3 dl water
  • 8 blauwe bosbessen
  1. Crumble
  2. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  3. Meng de Solo Vloeibaar met de suiker, de eierdooier en een snufje zout.
  4. Doe dit alles in het kuiltje in het midden van de bloem en kneed tot een homogene massa.
  5. Voeg er de melk aan toe.
  6. Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast en rol het daarna uit in de gewenste dikte.
  7. Steek er vormpjes uit en bak de koekjes goudbruin op 180°C in de oven.
  8. Mascarpone
  9. Doe de mascarpone in een kom en meng met de bloemsuiker.
  10. Haal de zaadjes uit een vanillestokje en voeg de zaadjes bij de mascarpone. Leg het vanillestokje opzij.
  11. Meng dit alles goed tot een gladde massa.
  12. Doe de suiker in een keteltje. Voeg er het water, de Luikse siroop, het vanillestokje en de kruidnagels aan toe en laat even opkoken.
  13. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in grove stukken en voeg ze aan de siroop toe.
  14. Laat nog even opkoken tot je een siroop krijgt. Haal de kom van het vuur en laat afkoelen.
  15. Opdienen
  16. Serveer een grote lepel van de mascarpone en overgiet met de siroop en de peren.
  17. Plet de zandkoekjes tot crumble en bestrooi hiermee je dessert.
  18. Werk af met een takje munt, de vanillestokjes en wat blauwe bosbessen.

Solo