Video afspelen

Vanillemascarpone met salsa van bosvruchten

808 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 vanillestok
  • 1 bakje framboos
  • 1 bakje bosbessen
  • 1 bakje zwarte bessen
  • 200 ml room (40% vol)
  • 4 el kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 1 klontje Solo Wikkel
  • 1 bosje basilicum
  1. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Was de bosvruchten en laat ze goed uitlekken.
  2. Doe de room in een mengkom en voeg er 2 eetlepels suiker en het vanillemerg aan toe. Meng alles goed door elkaar met een spatel. Voeg de mascarpone toe en roer alles tot een gladde, romige massa. Verdeel de crème over 4 dessertglaasjes en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
  3. Verhit een antikleefpan, smelt er een eetlepel Solo in en voeg er de resterende 2 eetlepels suiker aan toe. Laat een minuutje karamelliseren en voeg er het fruit aan toe. Laat alles een vijftal minuutjes al roerend stoven en laat vervolgens afkoelen.
  4. Neem de glaasjes vanillemascarpone uit de koelkast en schep in elk glas een eetlepel van de bosvruchtensalsa. Werk elk glaasje af met een blaadje basilicum.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerechtZomer