Vanillekoekjes met een randje van chocolade

67 45 5 5
Aantal personen:
  • 200 g ongezouten boter
  • 175 g patisseriebloem
  • 50 g maïzena
  • 75 g bloemsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snuifje zout
  • 1 pakje glazuurchocolade
  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  2. Klop de boter met de mixer tot room. Blijven mixen tot je een witte gladde massa krijgt.
  3. Voeg onder voortdurend kloppen de bloemsuiker, vanille en zout toe en klop alles 1 minuut onder mekaar.
  4. Zet de kloppers op lagere snelheid en voeg de bloem en maïzena toe tot de bloem volledig in de boter-room is verwerkt.
  5. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit staafjes van +- 1 cm breed op een bakplaat met bakpapier.
  6. Bak 10 tot 15 minuten in de oven totdat de vanille koekjes lichtbruin zijn en hard aanvoelen.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster. Verwarm de glazuurchocolade zoals aangegeven op de verpakking, giet in een kommetje en versier je koekjes zoals je zelf wil!
LienD