Vanillehartjes

12 30 5 5
Aantal personen:
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr boter in blokjes
  • 125 gr fijne basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • poedersuiker ter decoratie
  1. Zeef de bloem boven een grote mengkom en kneed de boter er met je vingertoppen door tot fijne kruimels .
  2. Roer de suiker en het vanille extract erdoor en kneed het mengsel tot een stevig deeg .
  3. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 2.5 cm dikte , steek nu de koekjes uit met je hartjesvorm ( of andere :) ) .
  4. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze een 15 a 20 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin zijn .
  5. Laat ze afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker vlak voor serveren .
  6. Eet smakelijk :)
troubs