Video afspelen

Vanillecake met chocolade-ijs

3 120 0 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 170 g suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 160 g bloem
  • ½ pakje gist
  • 170 g Solo patisserie
  • 4 tl vanille-extract
  • Solo en bloem voor de vorm
  • Carte d'Or roomijs pure chocolade
  1. Klop de eieren op met de suiker en de vanillesuiker.
  2. Voeg de bloem en het gist toe aan het mengsel.
  3. Smelt de Solo patisserie samen met het vanille-extract en voeg het toe aan het cakebeslag. Blijf roeren, zo voorkom je dat er toch nog klonters ontstaan en wordt je cake lekker luchtig.
  4. Smeer de bakvorm in met Solo en strooi er dan een beetje bloem overheen. Zorg dat de bloem overal goed verspreid is, zodat de cake zeker niet aan de randen kan kleven.
  5. Bak de cake ca. 40 minuten in de oven op 180 °C.
  6. Laat de cake in de vorm afkoelen, ontvorm hem en snijd hem dan in plakjes.
  7. Dresseer de plakjes cake op de borden en serveer met een bolletje Carte d'Or roomijs pure chocolade.
Koken Op De Markt